Onze productiemachine voor dit product is in onderhoud. Alle bestellingen zullen tussen de 5 en 7 dagen later geleverd worden dan de aangegeven levertijd.

iDrukker, internetdrukker met meer dan 100 jaar ervaring


In de vroege jaren van de twintigste eeuw, in 1906 om precies te zijn, begint P.F.M. van den Ende zijn drukkerij aan de Wijnhaven 114 in Rotterdam. In 1930 wordt een tweede filiaal geopend aan de Schiedamsedijk met een eigen zetterij en boekhandel, en door voortdurend investeren in de juiste machines groeit Drukkerij van den Ende uit tot een groot en gezond bedrijf. In 1932 verhuist het gezin Van den Ende naar de Eendrachtstraat.

Bij het bombardement op Rotterdam in de tweede wereldoorlog wordt de drukkerij niet gespaard, ook de Schiedamsedijk krijgt de volle laag. De drukkerij wordt in verkleinde vorm voortgezet en de zonen Van den Ende voegen zich wel bij het verzet. Dat wordt de oudste zoon, P.F. van den Ende, noodlottig. Hij kan de wederopbouw van stad en drukkerij en de zwaarbevochten vrijheid zelf niet meer meemaken. Hij wordt op de dag van de bevrijding door de Duitsers gefusilleerd.

In 1952 overlijdt de oprichter van de drukkerij en neemt zoon Jos de drukkerij aan de Eendrachtstraat 110 over. De drukkerij wordt wederom een gezonde onderneming en zoon Piet erft de liefde voor het vak en het ondernemerschap van zijn vader. Daarmee was een opvolger van de zaak een feit en in 1984 neemt Piet het stokje definitief over van vader Jos.

In 1997 verhuist de drukkerij naar het huidige pand aan de Anthonetta Kuijlstraat. Dan wordt ook ingehaakt op een interessante nieuwe ontwikkeling, het internet. Er wordt een gestroomlijnd bestel- en productieproces opgezet en iDrukker meldt zich op het wereldwijde web. Klanten kunnen nu behalve drukwerk op offertebasis en geheel naar eigen wens, ook kiezen uit een breed aanbod van standaard producten. Slim ondernemerschap, sociale en maatschappelijke betrokkenheid en natuurlijk het leveren van kwaliteitsdrukwerk tegen concurrerende prijzen maken Drukkerij van den Ende en iDrukker tot uw betrouwbare partner in drukwerk.

De geschiedenis van Drukkerij van den Ende is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan vastgelegd op film.


MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG 10% KORTING

Profiteer van aanbiedingen en deals!

iDrukker.nl